En god-weekend-hilsen med “DETALJE-RYTTERIET”

Hey, dig kender jeg! Du spillede ham, der stod og spiste en småkage i baggrunden i en scene 64 minutter inde i "En kongelig affære"!
Skuespillere, der kun har haft meget små roller, elsker autister

På den skole hvor min søn går (Sønderagerskolen i Herning – en VIRKELIG fantastisk skole primært for børn med autisme) hænger der på én af opslagstavlerne ovenstående satiriske stribe af Wolff & Morgenthaler.

Jeg synes striben på en skøn måde fanger essensen og samtidig også styrken i et menneske med autisme diagnosen: Den udprægede sans for detaljer.

Eller som jeg plejer at kalde det: “Detaljerytteriet”.

Jeg har simpelthen ikke kunnet finde striben her online, så i fald du ikke kan læse teksten kommer der en “oversættelse” her:

Skuespillere, der kun har haft meget små roller, elsker autister: Hey, dig kender jeg! Du spillede ham, der stod og spiste en småkage i baggrunden i en scene 64 minutter inde i "En Kongelig Affære"!

Jeg ønsker dig en dejlig weekend – med fokus på de unikke børn vi har! Livet ville være kedeligt uden!

 

/ Sara Larsen

 

 

Forfatter: Sara Louise Christiansen

Hejsa - og velkommen på min side! Jeg er - udover at være cand. mag. i audiologopædi (tale-hørepædagogik) - 38 år og mor til en dreng på 12 år med infantil autisme. Derudover har jeg flere års erhvervserfaring som tale-hørepædagog i PPR-regi, hvor jeg har varetaget den talepædagogiske bistand af børn og unge med forskellige tale-sprogvanskeligheder. Jeg har altid haft en forkærlighed for de "skæve børn" og forældresamarbejdet. Og bla arbejdet som primær hjemmetræner for en dreng med autisme og retardering ud fra ABA-metoden (anvendt adfærdsanalyse). Nogle kalder Autisme for "skilsmisse-diagnosen". Jeg tror ikke helt på det, for vi kan aldrig skyde skyld på vores børn, når vores parforhold halter. Jeg er i midlertid skilt fra mine to børns far og sendiagnosticeret med ADHD. Min datter på 9 år har generelle indlæringsvanskeligheder, og begge børn går således på specialskole. Min søn med autisme har også lidt af seperationsangst og derfor har vi været tilknyttet et forskningsprojekt på BUC i Risskov rettet mod børn med autisme og angst, hvor vi arbejdede kognitivt med angsten ud fra en metode, der hedder "Cool Kids". Jeg brænder for at dele ud af min viden og erfaring. Velkommen til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.