Sometimes I´m more honest than I want – Maybe I should think before I talk?

Måske lidt for ærlig og måske lidt for impulsiv… ?

Sangen: “Think before I talk” af Astrid betragter jeg som en “rigtig ADHD-sang”!  Særligt omkvædet hvor hun bla synger om, at nogle gange er hun måske mere ærlig end godt er og at hun virkelig burde tænke, før hun taler.

I kan høre den via linket her:

Det fortvivlende er, at med ADHD følger der også en manglende laaaannnnggggssssoooommmmm, forudgående overvejelse af, hvordan det man siger, og måden man gør det på, kan opfattes hos modparten.

Jeg har trådt mange mennesker godt og grundigt over tæerne pga det manglende filter. Og som Astrid i sangen også synger, så gør det måske endda lige så ondt på en selv, når man kommer til at gøre en anden ondt, som det gør på modparten.

Vil du hjælpe mig og andre med ADHD til at være den bedste version af dem selv? Så hjælper du nemlig mig/os til at kompensere for mit/vores handicap:

  1. Please – undgå at skælde ud og bære nag til mig.
  2. Men fortæl mig roligt, hvordan du har modtaget beskeden/min adfærd og hvad den gør ved dig.
  3. Og giv mig så tid til eftertanke…
  4. Husk at jeg ikke bevidst ønsker at genere dig.
  5. Husk at jeg er udstyret med en 6-dobbelt motorvej fra impuls/tanke til ord/handling og der bliver altså bare kørt stærkt indimellem, så jeg ikke når at orientere mig ordentlig i trafikken, før jeg kører ind i en anden bil.
Når du roligt fortæller mig, hvordan du opfatter tingene, så hjælper du mig, fordi jeg dermed bliver gjort opmærksom (apropos - du ved - min OPMÆRKSOMHEDS FORSTYRRELSE) på, hvad jeg fik dig til at føle og opleve.

Du kan som hovedregel være 120 % sikker på, at jeg ikke med vilje ønskede at overskride dine grænser og at du får en undskyldning.

I want to think before I talk, but Its not always easy.

Tak fordi du læste med.

/Sara

PS: Jeg har heldigvis fået en forholdsvis velfungerende autopilot nu (medicinen, der hæmmer impulserne og skærper opmærksomhed og koncentrationen), så bumpene på vejene er ikke så markante længere.

Gud ske tak og lov.

Desværre er det ikke alle mennesker med ADHD, som medicinen virker lige så effektivt hos. De mennesker fortjener i endnu højere grad at blive mødt med venlighed og ro.

Forfatter: Sara Louise Christiansen

Hejsa - og velkommen på min side! Jeg er - udover at være cand. mag. i audiologopædi (tale-hørepædagogik) - 38 år og mor til en dreng på 12 år med infantil autisme. Derudover har jeg flere års erhvervserfaring som tale-hørepædagog i PPR-regi, hvor jeg har varetaget den talepædagogiske bistand af børn og unge med forskellige tale-sprogvanskeligheder. Jeg har altid haft en forkærlighed for de "skæve børn" og forældresamarbejdet. Og bla arbejdet som primær hjemmetræner for en dreng med autisme og retardering ud fra ABA-metoden (anvendt adfærdsanalyse). Nogle kalder Autisme for "skilsmisse-diagnosen". Jeg tror ikke helt på det, for vi kan aldrig skyde skyld på vores børn, når vores parforhold halter. Jeg er i midlertid skilt fra mine to børns far og sendiagnosticeret med ADHD. Min datter på 9 år har generelle indlæringsvanskeligheder, og begge børn går således på specialskole. Min søn med autisme har også lidt af seperationsangst og derfor har vi været tilknyttet et forskningsprojekt på BUC i Risskov rettet mod børn med autisme og angst, hvor vi arbejdede kognitivt med angsten ud fra en metode, der hedder "Cool Kids". Jeg brænder for at dele ud af min viden og erfaring. Velkommen til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.